Първенство по канадска борба за хора със зрителни увреждания

Със спомоществователството на ЛК Силистра и Община Силистра

20 Oct, 2014

Силистренският спортен клуб за хора с увреждания „Доростол 2011” бе домакин на първото Държавно първенство по канадска борба за хора със зрителни увреждания. Събитието се осъществи със спомоществователството на Лайънс Клуб-Силистра и община Силистра. В първенството участваха 35 състезатели от София, Перник, Бургас, Варна, Русе, Кърджали, Пловдив, Дряново, Силистра и Благоевград.

Първенството бе открито от председателя на Спортния клуб за хора с увреждания „Доростол-2011“ Добромир Удрев, който поднесе специални благодарности към членовете на Лайънс Клуб-Силистра. Сред официалните гости бяха д-р Иван Янев - председател на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания” и Тошко Тодоров, председател на „Лайънс клуб” в Силистра.

Спортният клуб за хора с увреждания покани своите приятели от Лайънс Клуб-Силистра на спортно първенство по шоудаун. Шоудаунът е спорт за незрящи, който може да се оприличи на тенис на маса. За разлика от него ударите при шоудауна се правят с бата. Топчето е по-голямо, то се търкаля по масата и издава специфичен шум, по който незрящите се ориентират къде се намира. Размерите на масата са 365 см на 120 см. В Силистра спортът се развива от две години. Извън София силистренският клуб е вторият, който го практикува.

Коментари (0)

Вашият коментар :