Силистра – домакин на международен детски празник „УСМИВКИ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО”

01 Jun, 2016

Международната асоциация на Лайънс клубовете, с домакинството на Лайънс клуб Силистра, организира Международен детски празник и концерт „Усмивки на приятелството” на 4 юни 2016 г. от 10.30 ч. на площад „Свобода” в Силистра.

В богатата концертна програма ще участват талантливи деца и младежи, поканени от Лайънс клубовете в Силистра, Русе, Констанца и Кълъраш.

„Тази година за пръв път Лайънс клуб – Силистра учреди четири награди за талантливи деца и младежи в различни области. Празникът „Усмивки на приятелството” е изява и признание за таланта на младото поколение. Той предоставя възможност за диалог, общуване и възпитаване в ценностите на добротворството” – посочи инж. Любомир Ковачев – президент на Лайънс клуб – Силистра.

В програмата от Силистра ще участват Детска музикална студия „До Ре Ми” с ръководител и вокален педагог Бонка Скорчелиева, Балет „Лиденс” със солист Никол Радева към Народно читалище „Доростол – 1870” с ръководител Лидия Маркарян, Танцов ансамбъл „Ритъм” с ръководител Росен Атанасов към Народно читалище „Св.Св. Кирил и Методий – 1966”.

Сред участниците в програмата са Детска вокална група „Слънце” от Общински център за изкуство и култура – Русе, с ръководител и вокален педагог Наталия Константинова. Формацията ще бъде представена от солистите Мира Пуйкова, Васил Сиромахов, Кристина Баракова. В русенския лайънс поздрав е включена Формацията за модерен балет „Мираж” с хореограф Наталия Томова, към Общинския детски център за култура и изкуство – Русе. Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Зорница” от град Русе ще представи богата фолклорна програма. Главен художествен ръководител е Милка Железарова, хореограф – Явор Пиргозлиев, вокален педагог на народния хор – Светлана Недкова.

В Празника „Усмивки на приятелството” ще участва театрална трупа „Арка” от гр. Констанца, Румъния, създадена по инициатива на актьора Дан Кожукару. В тази трупа участват деца и младежи от домовете за деца, лишени от родителска грижа: „Антонио”, „Овидиу”, „Делфин” и „Малкият Ротердам”. Те предлагат на децата неформално възпитание чрез изкуство и

широк достъп до културна среда – литература, театър, музика, танц.

От побратимения на Силистра град Кълъраш, Румъния, в концерта ще участва Ансамбъл „Спикул Доробанцу” на Общинския съвет Доробанцу, окръг Кълъраш. Ръководител на ансамбъла е хореографът Аурел Майлат.

Лайънс клуб – Силистра кани силистренци на концерта.

При лоши метеорогични условия концертът ще се проведе в големия салон на театъра.

На 4 юни 2016 г. от 19.30 часа в ресторант „Дръстър” е благотворителният бал на Лайънс Клуб – Силистра, средствата от който отново са за талантливите деца и младежи на Силистра. В програмата ще участват изявени деца от Силистра и квартет „Интро”.

 

НАГРАДИ В КОНКУРСА ЗА ЛОГО „УСМИВКИ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО”

Първа награда се присъжда на Димитър Иванов Николов - 16 г. от Школа по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Живка Ковачева. Носител на Втора награда е Станислава Ненова – ученичка от XІІ клас на ПГСУАУ „Атанас Буров” – Силистра. Трета награда печели Габриела Евгениева Андреева – възпитаничка на Школата по изобразително изкуство при ОДК с ръководител Живка Ковачева.

Коментари (1)

  •   
    Радев

    Благодарим на „ЛАЙЪНС КЛУБ” гр. Силистра за „ПРИЗНАНИЕТО”, Благодарим на „ЕКСПЕРТНАТА„ комисия за труда да разгледа презентацията от 29 слайда с награди, отличия и благотворителни изяви, Благодарим за „стриктното спазване“ на условията за кандидатстване и включването на театрално студио в номинации за деца и младежи, Благодарим за „безпристрастността и точната преценка“, относно двете им престижни отличия /едното извън срока за подаване на документите/, Благодарим за предоставената възможност Никол да танцува на благородните Ви изяви и на благотворителния бал в полза на талантливите силистренчета, Благодарим за това, че ни показахте как родния талант доказал се на международни сцени и в България е „ВИСОКО ОЦЕНЕН” и в собствения си град, Благодарим за това, че ни амбицирахте и ни заредихте с нови творчески сили. Голямо БЛАГОДАРЯ! сем.Радеви и Никол Радева – финалист на Фондация „Димитър Бербатов” от Клуб 2015 на УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ

Вашият коментар :