Усмивки на приятелството в Силистра

06 Jun, 2016

Чудесен празник под надслов „Усмивки на приятелството” организира Лайънс клуб Силистра на централния градски площад. В богатата концертна програма се включиха талантливи деца, танцови формации и художествени състави от Силистра и Русе, Кълъраш и Констанца.

«Празникът „Усмивки на приятелството” е изява и признание за таланта на младото поколение. Той предоставя възможност за диалог, общуване и възпитаване в ценностите на добротворството” – сподели президента на Лайънс клуб Силистра Любомир Ковачев- ”.

Зрителите дълго аплодираха участниците, сред които:

  • Детска музикална студия „До Ре Ми»

  • Балет „Лиденс” със солист Никол Радева

  • Танцов ансамбъл „Ритъм»

  • Ансамбъл „Спикул Доробанцу”- Кълъраш

  • Детска вокална група „Слънце - Русе

  • Формацията за модерен балет „Мираж”- Русе

  • Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Зорница” - Русе

  • Театрална трупа „Арка” от гр. Констанца, Румъния

Благодарности към ръководителите и вокалните педагози на участниците, на читалищата от гр. Силистра, на Общински център за изкуство и култура – Русе, на Общинския съвет Доробанцу и специализираните домове в Констанца и разбира се - на организаторите Лайънс клуб Силистра и Община Силистра. Празничната проява стана възможна и с подкрепата на Лайънс клуб Русе Сексагинта Приста, Лайънс клуб Кълъраш и Лайънс клуб Констанца.

Същата вечер, Лайънс клуб Силистра организира и благотворителен бал в ресторант „Дръстър” с кауза «младите таланти на Силистра». През 2016 г. Лайънс клуб – Силистра учреди четири награди за талантливи деца и младежи в различни области. ДУ Пламен Чингаров връчи награди за Лайънс ангажираност на инж. Любомир Ковачев и д-р Венцислав Стоев. Благотворителната проява беше белязана и от засилено международно участие. Вице Дистрикт Говерньор на Дистрикт 124 Румъния Антонио Таче приветства домакините от името на румънските лайънси, сподели за приятелските и партньорските отношения между Дистриктите и Клубовете от България и Румъния.

Споделени бяха и следващите съвместни изяви :

- организиране на следващи издания на «Усмивки на приятелството» с участие на дунавски клубове от страни;

- провеждане на международна черноморска регата през 2017 г, организирана от ЛК от Румъния, България и Турция;

- следващо клубно побратимяване между ЛК Русе Север и ЛК Плоещ;

- активно участие на румънски лайънси в Европа форум -2016 през октомври в София.

Коментари (0)

Вашият коментар :