ЛК Силистра - 10 години в служба на обществото

Балът бе посветен на 100 години Лайънс движение, 25 години Лайънс в България и 10 години от създаването на силистренския клуб.

22 Jun, 2017

Лайънс клуб – Силистра събра 7 500 лева на благотворителния бал, проведен на 10 юни 2017 г., за награди на талантливи ученици от Област Силистра. За втора поредна година ще бъдат връчени четири стипендии от по 500 лева в четири тематични области: хуманитарни науки, природоматематически науки, изкуство и спорт.

Балът бе посветен на 100 години Лайънс движение, 25 години Лайънс в България и 10 години от създаването на силистренския клуб.

Гост бе Момчил Корназов – дистрикт управител 2016-2017 г. на Дистрикт 130 България. Той поздрави Лайънс клуб – Силистра за съдържателната дейност и връчи сертификат на инж. Пламен Петров – президент на Лайънс клуб Силистра.

Абревиатурата „LIONS” на български език означава: „Свобода, интелигентност, сигурност за нацията”, а девизът на най-голямата доброволческа организация е: „Ние служим”. От своето създаване досега Лайънс клуб Силистра е осъществил проекти с обществена значимост за подкрепа на млади хора в неравностойно положение – абитуриенти от домовете, за превенция и скрининг на очни заболявания и заболявания на опорно-двигателната система, засадена е Лайънс гора, проведени са съвместни културни инициативи с Лайънс клуб – Констанца, посветени на християнските празници.

Предстои да бъдат връчени Лайънс наградите за ученици от Област Силистра с високи постижения през учебната година.

Новият президент Николай Николов прие символите на лайънс движението и пожела нови инициативи в служба на обществото.

Доростолският митрополит Амвросий отправи поздравителен адрес и дари осветена и благословена икона. „Нека Всемилостивият Бог и Всеподател на всяко добро да ви благослови и укрепи във вашата дейност, да ви възрадва, като виждате плодовете на вашето високоблагородно служение”, пише Негово Високопреосвещенство в адреса.

Областният управител Ивелин Статев изпрати поздравителен адрес и дарение. Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, зам.-кметът „Хуманитарни дейности” Денка Михайлова и секретарят Ростислав Павлов дариха средства за инициативите на Лайънс клуб – Силистра. Представители на Ротари клуб – Силистра участваха в благотворителната вечер.

Младите таланти на Силистра бяха посрещнати с аплодисменти: Рада Златева от Музикална студия „До Ре Ми” с ръководител Бонка Скорчелиева и децата от Ансамбъл „Добруджа” с главен художествен ръководител Димитър Джамбазов.

Гост-изпълнител бе младият силистренски поп-изпълнител Йордан Марков.

В празника участваха представители на Лайънс клубове от Варна, „Варна Академика”, Габрово, Велико Търново, представители на бизнеса и обществеността в Силистра.

Коментари (0)

Вашият коментар :