Скрийнинг за очни заболявания на децата е каузата на Лайънс Клуб Силистра за 2015 година

Клубът набра над 9 000 лева по време на традиционния предколеден благотворителен бал.

09 Dec, 2014

Скрийнинг за очни заболявания на децата от 4 до 6 години в детските градини в Силистра ще проведат Лайънс Клуб Силистра през 2015 година. За реализация на каузата клубът набра над 9 000 лева по време на традиционния предколеден благотворителен бал. На ежегодно организирания от членовете на Лайънс Клуб Силистра бал бяха поканени предприемачи, представители на държавната и местна власт, както и членове от ръководството на Асоциацията на Лайънс Клубовете в България. Признание за значимостта на Лайънс Клуб Силистра и ангажираността му към решаване проблемите на общността бе присъствието на паст Дистрикт управителя Петър Маламов, зоновите ръководители Свилен Кръстанов и Анастас Балабанов.

 

Благотворителното събитие бе уважено още от председателя на Общински съвет-Силистра д-р Мария Димитрова и заместник-кмета на община Силистра Денка Михайлова. Поздравителни адреси и парични дарения изпратиха дистрикт управителя на Дистрикт 130 Марин Филин, народният представител Милена Дамянова, областният управител Стоян Бонев, кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, Мирослава Червенкова – директор на дирекция „Обща администрация” в община Силистра. Сред гостите бяха и представители на Ротари клуб Силистра.

 

„Повече от 100 представители на местния бизнес, културни дейци и общественици се включиха в благотворителните търгове за набиране на средства. Благодарим на всеки от присъстващите, защото тазгодишната кауза е особено чувствителна за всеки от нас – очите на децата ни“, заявиха президентът на Лайънс Клуб Силистра инж. Тошко Тодоров, паст президентът и зонален ръководител на зона Черно море д-р Слави Кръстев и вицепрезидентът Любомир Ковачев.

Коментари (0)

Вашият коментар :